Tuoretiski 2021


(c) Ari-Matti Lappalainen

TUORETISKI -casting
Etänä su 7.3.2021 klo 13 Teamsissa

Mitä tapahtuu, kun yhdistetään teatteri, pandemia ja Instagram? Höystetään keitosta etäelämän olemattomalla keveydellä ja lorautetaan mukaan annos kulutuskritiikkiä ja huumoria? Soosi sekoitetaan ryhmälähtöisin menetelmin. Tuuppa Tuoretiskiin niin otetaan asiasta selvää! Tuoretiski on tarkoitettu Oulun Ylioppilasteatterin jäsenyydestä ja teatterin harrastamisesta kiinnostuneille.

Vallitseva maailmantilanne on saanut meidät pohtimaan uusia tapoja tehdä ja tutkia esittävää taidetta. Kuinka tehdä turvallisesti teatteria koronapandemian aikana? Pohdinnan tuloksena olemme päätyneet siihen, että vuoden 2021 Tuoretiski saa ensi-iltansa sarjamuotoisena Instagramin lavalla, rajattoman yleisön edessä.

Tuoretiskin synopsis (teksti tuotetaan ryhmälähtöisesti):
Tarina kämppiksistä, joilla korona-ajan lohtushoppailu on lähtenyt käsistä. Kämppisten asunto on täynnä laatikoita, jotka odottavat unboxausta. Yksi kämppiksistä tuo kaupasta kotiin lihatiskiltä löytämänsä hahmon. Hahmo on kuin ihminen, oikeastaan lemmikin kaltainen, mutta se on täysin vegaaninen. Onko se siis ihminen ollenkaan? Uusi hahmo aiheuttaa kitkaa kämppisten välille ja synnyttää tapahtumaketjun, joka muuttaa kämppisten elämäntavan merkittävästi.

Työryhmään haetaan:
– tuottajaa (kiinostuneet, olkaa heti yhteydessä: oyt@oulunylioppilasteatteri.fi)
– kirjoittajia
– näyttelijöitä
– tekniikan osaajia (kuvaus, äänitys, editointi)
– äänisuunnittelijaa/musiikin tekijää
– graafikkoa
– somevastaavaa
– puvustajaa
– lavastajaa
– maskeeraajaa

Sinulla voi olla jo aiempaa osaamista, mutta se ei ole välttämätöntä. Riittää, että sinulla on intoa oppia ja halua tarkastella uusia näkökulmia. Teatteri on ennen kaikkea joukkuelaji, joten hyvä yhdessä tekemisen meininki kantaa pitkälle!

Tuoretiskiin ilmoittaudutaan ennakkoon to 4.3. mennessä sähköpostitse (osoitteeseen ronja.a.klemetti@gmail.com). Kirjoita sähkopostiin yhteystietosi ja mistä osa-alueesta olet kiinnostunut. Saat sähköpostilla Teams-linkin, jonka avulla pääset osallistumaan castingiin.

Harjoitusjakso alkaa viikolla 11 ja ensi-iltaa on tarkoitus juhlia toukokuun lopussa. Produktioon mukaan haluavilta odotetaan sitoutumista sovittuihin aikatauluihin.