vierailu Valveella: Outo homo / Pilkkaa jumalaa

HUOM! Tiistain esitykseen saa lippuja ovelta puoli tuntia ennen esityksen alkua (17.30-18)!

Juuso Kekkosen sooloesitykset Outo homo ja Pilkkaa jumalaa palaavat kulttuuritalo Valveelle! Molemmat esitykset ovat K16 ja sisältävät sekä alastomuutta että kiroilua.


OUTO HOMO

Olipa kerran heteromies, joka rakastui mieheen.

Omaelämäkerrallisessa monologissaan Juuso Kekkonen purkaa auki muun muassa, kuinka hän on päätynyt seurustelemaan miehen kanssa, johon hän rakastui luullessaan tämän olevan nainen. Kohtuuttoman avoimuuden periaatteella rakennettu spoken word -esitys yrittää purkaa auki tarinaa, jolla toistaiseksi on onnellinen loppu. Aiheina vilahtavat transsukupuolisuus, polyamoria, BDSM ja muu maailmankaikkeus. Juuso Kekkonen tähtää avaamaan omaa melko epätyypillistä tarinaansa tavalla, joka on niin henkilökohtainen ja rehellinen, että se muuttuu yleisinhimilliseksi. Outo homo on erilainen rakkaustarina. Ja se tapahtui oikeasti.

"Esitys oli mainio, hetkittäin jopa nerokas. Monet tarinat satuttivat ja naurattivat - paikoin Juuso Kekkonen on kipeyden kunkku! Kohta jossa Kekkonen kertoo oman mulkkunsa imemisestä jää ikuisesti muistiini!"
-Kari Hotakainen, kirjailija

”Mutta jos Outo homo onnistuu ravistelemaan yhdenkin ihmisen maailmankuvaa suvaitsevampaan suuntaan, ollaan taas askel enemmän hyvien puolella.”
-Frida Gustafsson, Turun Sanomat 14.4.2013

”Outo homo -monologi valittiin Vuoden valopilkuksi sen puhuttelevuuden vuoksi. Monologi käyttää huumoria osuvana keinona vakavien asioiden pohdinnassa ja haastaa yleisöään pohtimaan omia ennakkoluulojaan. Outo homo on loistava sekä inspiroiva osoitus ihmisen kyvystä luoda. Esitys rikkoo rajoja olematta rajaton.”
-Suomen Seksologisen seuran tiedote, 18.10.2013

Outo homo tulee kaupunkiin Oulun Ylioppilasteatterin vieraana Valvenäyttämölle.

*******

PILKKAA JUMALAA

Juuso Kekkonen jatkaa oman rämettyneen sielunmaisemansa avaamista ja nyt tähtäimessä ovat ihmisyyden lieveilmiöt, kuten uskonto, perinteet ja meidän perusluonteemme laumaeläiminä. Suuret ja pienet myytit ihmisyydestä joutuvat huolelliseen tarkasteluun ja naurunalaiseksi, kun Kekkonen purkaa omia pelkojaan ja tottumuksiaan auki ja nauraa niille. Mikään ei ole pyhää! Parempaan maailmaan kuljetaan kuolleiden jumalien ruhojen päällä iloisesti ja epärytmiin marssien!

Kristityt, ateistit, pakanat ja satanistit ovat katsoneet esitystä aivan sulassa sovussa. Kuulemma esitys joko ei loukkaa kenenkään maailmankatsomusta, koska se on niin omakohtainen tai sitten loukkaa kaikkia tasapuolisesti, koska se on niin yleismaailmallinen. Niin tai näin, Suomessa sitä on laillista esittää, toisin kuin monessa muussa paikassa Maapallolla.

Esitys on suunnattu aikuisille! Se sisältää isoja moraalisia kysymyksiä, eikä ota itseään liian vakavasti. Eihän tässä ole kyse kuin esiintyjän omasta elämästä ja ihmiskunnan tulevaisuudesta.

Monologin käsikirjoitusta tuki Suomen kulttuurirahasto.

*******

ESITYSAJAT:

OUTO HOMO TI 16.9. ja PE 19.9. KELLO 18
Kesto n. 3 tuntia
KULTTUURITALO VALVE, VALVENÄYTTÄMÖ (2 krs.)
Liput: 20 / 15 €
Oulun Ylioppilasteatterin ja SETA:n voimassaolevilla jäsenkorteilla 10 €

 

PILKKAA JUMALAA KE 17.9. ja TO 18.9.2014 KELLO 18
Kesto n. 2 tuntia
KULTTUURITALO VALVE, VALVESALI (1. krs)
Liput 15 / 12 €

Liput kaikkiin esityksiin Valveen lippumyymälästä, p. 08 5584 7575, avoinna ke - su klo
12 - 19. HUOM! Tiistain Outo homo -esityksen liput on lunastettava sunnuntaihin 14.9. klo 19 mennessä.

Tapahtuman Facebook-sivuille pääset tästä.