uusille

TERVETULOA, UUDET JÄSENET!

 

JÄSENEKSI

Oulun ylioppilasteatterin casting-tilaisuudet ovat avoimia kaikille teatteriharrastamisesta kiinnostuneille. Näytelmäproduktioon mukaan haluavan ei tarvitse olla opiskelija. Ainoa kriteeri on täysi-ikäisyys. Työryhmiin haetaan laajasti erilaisia tekijöitä kuten esim. näytelmän visuaalisesta ilmeestä vastaavia henkilöitä, tuottajia ja näyttelijöitä. Aiempi kokemus teatterin tekemisestä ei ole välttämättömyys. OYT:n jäsenyyttä voi hakea sen jälkeen, kun on asianmukaisesti hoitanut tehtävän, johon on produktiossa sitoutunut.

Mukaan toimintaan pääsee myös varta vasten uusille jäsenhalukkaille räätälöityjen Tuoretiski-näytelmäproduktioiden kautta. Uudet jäsenhalukkaat pääsevät näyttelemään, lavastamaan, maskeeraamaan, puvustamaan, tuottamaan, suunnittelemaan ja ajamaan valoja sekä ääniä, käsikirjoittamaan ja ohjaamaan kiinnostuksensa mukaan. Tuoretiski-produktio toteutetaan tavallisesti kerran vuodessa.

Oulun ylioppilasteatterin jäsenyyttä voi hakea myös, kun on osallistunut OYT:n improjameihin 10 kertaa. Lisäksi OYT järjestää maksullisia kursseja erilaisista teatterin tekemiseen liittyvistä aiheista. Kurssit ovat avoimia sekä jäsenille että kaikille muille kiinnostuneille.

Jos olet kiinnostunut OYT:n toiminnasta ja sinulla on lisää kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä OYT:n toimistoon! Oulun ylioppilasteatteri pyrkii tarjoamaan harrastusmahdollisuuksia kaikille täysi-ikäisille teatteriharrastamisesta kiinnostuneille henkilöille omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. OYT:n vuosittainen jäsenmaksu on 10 €.

 

JÄSENEDUT

HUOM! Uudet jäsenet saavat kaikki jäsenedut kuluvalle vuodelle.

Perusjäsenyys:

 • Pääsy osalliseksi teatterin sisäisestä viestinnästä (sähköpostilistalla ja Facebook-ryhmässä). Tietoa tulevista prokkiksista ja kuinka niihin voi osallistua, mitä teatterissa tapahtuu yms.
 • Jäsenet ovat aina etusijalla, kun valitaan työryhmää näytelmään
 • Normaalihintaa puolet halvempi hinta osallistuessa OYT:n järjestämille kursseille
 • Jäsenet ovat aina etusijalla, kun valitaan osallistujia kursseille
 • Ilmainen tai hyvin halpa kuljetus ylioppilasteatterifestivaaleille
 • Jäsenmaksun maksaneet jäsenet pääsevät valitsemaan seuraavan vuoden johtokunnan teatterin syyskokouksessa, joka pidetään yleensä pikkujoulujen yhteydessä
 • OYT:n omien soittimien vuokraus
 • OYT:n jäsenet ovat harrastaessaan tapaturmavakuutettuja

Aktiivijäsenyys:

Aktiivijäsenenä olet oikeutettu perusjäsenen etujen lisäksi seuraaviin etuihin:

 • Vapaa pääsy tai nimellinen pääsymaksu OYT:n näytelmiin
 • Vapaa pääsy tai nimellinen pääsymaksu teatteri Akseli Klonkin esityksiin (ei koske festivaaliesityksiä)
 • Liput Oulun kaupunginteatterin omiin näytelmiin alennushintaan, vieraileviin esityksiin ei alennusta
 • Liput Oulun Työväen Näyttämön esityksiin alennushintaan
 • SYTY-hintainen lippu SYTY-teattereiden näytöksiin ympäri Suomen

Aktiivisen jäsenen edut saat käyttöösi keräämällä aktiivisuusmerkintöjä. Keräämällä kuluvan vuoden aikana vähintään kolme aktiivisuusmerkintää, olet oikeutettu aktiivijäsenetuihin seuraavana vuonna. Tarkemmat ohjeet aktiivisuusmerkintöjen keräämiseen löydät seuraavista tiedotteista:

Jäsenkorttiuudistustiedote 2019

Aktiivisuusmerkintäpäivitys 2024

 

OULUN YLIOPPILASTEATTERIN TURVALLISEN TILAN JULISTUS

OYT:llä sitoudutaan kohtelemaan kaikkia yhdenvertaisesti henkilön sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Jokaisella on oikeus harrastaa ja tehdä meillä ilman, että joutuu häirinnän, ahdistelun, loukkaavan kielenkäytön tai väkivallan kohteeksi.

On täysin normaalia jos erilaiset ihmiset jännittävät. Kaikista ei tarvitse pitää, mutta kaikkien kanssa pitää tulla toimeen; se on toimivien näytelmien ja yhteisöllisen teatteriharrastuksen ydin. Pelkkä julistautuminen turvapaikaksi ei riitä, vaan jokaisen on tehtävä oma osansa ja mietittävä myös omaa käyttäytymistään.

Ohjeita harrastamiseen meillä:

 • Jos et ole varma, saako jotakin tehdä, kysy ensin, ja jos ei saa, älä tee niin.
 • Jos et ole varma tulitko loukanneeksi jotakuta, kysy asiasta ja pyydä tarvittaessa anteeksi.
 • Jos joku pyytää sinua menemään pois tai jättämään hänet rauhaan, tee niin äläkä jää inttämään vastaan.
 • Jos kohtaat sopimatonta käyttäytymistä, ota asia rohkeasti puheeksi häirikön, tilaisuuden järjestäjän/ohjaajan/johtiskummin tai OYT:n johtokunnan kanssa.
 • Törkeät väärinkäytökset ilmoitetaan suoraan poliisille. Ahdistelu, henkilökohtaisen koskemattomuuden loukkaaminen tai väkivalta eivät ole asioita joita pitää hyssytellä tai ”selvittää omalla porukalla”.
 • Jos tuntuu että näiden sääntöjen noudattaminen on ylivoimaisen vaikeaa, niin hae apua ongelmiisi ja pysyttele pois tilanteista, joissa et osaa olla ihmisiksi.

Meille Oulun ylioppilasteatterilla on tärkeää pitää ehdoton nollatoleranssi kiusaamiseen, häirintään ja väkivaltaan, ja jokaisessa työryhmässä on läsnä johtiskummi, joka on keskustelulinkki työryhmän ja johtokunnan välillä. Johtiskummin tehtävä on kuunnella luottamuksellisesti ja tarvittaessa viedä ongelmatilanteet eteenpäin johtokunnalle ja selvittää asiaa työryhmäläisten kesken johtokunnan äänenä. Johtiskummille kertomasi asiat ovat täysin luottamuksellisia, eikä hän kerro asioita eteenpäin mikäli et itse niin toivo. Tarvittaessa johtiskummi keskustelee asiasta ilman nimiä, mikäli niin toivot. Kuka tahansa johtokunnan jäsenistä sekä näytelmän ohjaaja ja tuottaja ovat myös velvoitettuja selvittämään ongelmatilanteita ja viemään asiat eteenpäin johtokunnalle.

Johtiskummi esittäytyy ja antaa yhteystietonsa kullekin työryhmälle produktion alussa, mutta tarvittaessa voit ottaa yhteyttä myös johtokunnan häirintäyhteyshenkilöön Anna-Kaisaan, jonka sähköpostiosoite on annakaisa.kettunen(a)gmail.com tai pikaista selvittämistä vaativissa asioissa soittaa järjestösihteerille toimiston puhelinnumeroon 044 558 4756, josta ohjataan asia eteenpäin häirintäyhteyshenkilölle. (Huomaa, että toimiston puhelimeen vastataan vain toimiston aukioloaikoina.) Johtiskummilta saa tarvittaessa myös häirintäyhteyshenkilön puhelinnumeron.