koulutukset

Tällä sivulla ilmoitamme tulevista kaikille avoimista koulutuksista ja kursseista.
Koulutustoiveet ja -ehdotukset pyydetään laittamaan sähköpostitse toimiston osoitteeseen (oyt@oulunylioppilasteatteri.fi). OYT:n jäsenet pääsevät kursseille puoleen hintaan ja ovat aina etusijalla ilmoittautumisjärjestyksestä riippumatta.

*************************

Tulevia koulutuksia:

 

Kaikki ilmoittautumiset osoitteeseen mar14antola(a)gmail.com

Kirjoita viestiin nimesi, tieto siitä oletko Oulun Ylioppilasteatterin jäsen ja kurssin nimi. Maksuohjeet ja tarkemmat tiedot kurssista saat sen varmistuttua. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssit järjestetään Kulttuuritalo Valveella ellei toisin ilmoiteta.

 

*****

TERVETULOA OPPIMAAN UUTTA!


Tuotettu Kansalaisfoorumin tuella.

*************************

2023 Menneet:

Valo- ja äänitekniikan kurssi pe 13.10. klo 18-21, la 14.10. klo 16:30-21 ja su 15.10. klo 13-17:30 Valvenäyttämöllä. Kurssilla käsitellään tarvittavat perustiedot Valvenäyttämön valo- ja äänilaitteiden käytöstä näytelmän rakentamisessa ja ajamisessa. Huom! Käyttääksesi tekniikkaa Valvenäyttämöllä tämä kurssi on oltava käytynä. Kurssi on ainoastaan OYT:n jäsenille ja syksyn 2023 Tuoretiskiläisille. Kurssin vetäjänä toimii OYT:n tekniikkavastaava Antti Leimi. Hinta: 0e / jäsen. Ilmoittautuminen ti 10.10. mennessä.

*****

Maskeerauskurssi su 8.10. klo 13-15 Valvenäyttämöllä. Tällä maskeerauskurssilla opitaan teatterimeikin lainalaisuudet ja perusteet. Lisäksi opitaan välineistä, niiden huollosta ja hygieniasta. Kurssi on ainoastaan OYT:n jäsenille ja syksyn 2023 Tuoretiskiläisille. Kurssin vetäjänä toimii Saija Candelin. Hinta: 5e / jäsen. Ilmoittautuminen pe 6.10. mennessä.

*****

Improvisaation jatkot -tiiviskurssi ti 6.6. klo 17–19 ja ke 7.6. klo 17–20 Valvenäyttämöllä. Tällä tiiviskurssilla keskitytään kohtaustyöskentelyn syventämiseen ja freeform -tekniikan alkeisiin eli vapaaseen pitkään improvisaatioon. Osallistujilta odotetaan kokemusta impron perusteista. Kurssin vetäjinä toimivat Marjo Ervasti ja Laura Määttä. Vetäjät ovat Oulun ylioppilasteatterin improvisaatioryhmä Improniumin ja sen edeltäjän pitkäaikaisia jäseniä ja aktiivisia toimijoita ylioppilasteatterissa. Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on pe 2.6. mennessä vähintään 8. PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI!

*****

2022 Menneet:

Irish Improvisation Course Saturday 15.10. from 10–17 at Valvenäyttämö. Stories from the heart. A storytelling through improvisation workshop. From truth to fiction to myth, our lives are woven together by a series of stories: stories that exist in the fabric around us, stories we tell ourselves, stories sold to us. They influence who we are as performers, creators and human beings. In this workshop, though the performers lens, we will examine ways to to be authentic and compelling in our own storytelling. Through improvisation, we will explore the different doors through which we can access story, working on composition and delivery, sharpening our skillset for creating theatre, monologues, and storytelling as a stand alone art form. Based in Ireland, course instructor Órla Mc Govern is an experienced performer, storyteller, writer and facilitator. Her extensive years of experience have taken her around the world to teach and perform at a variety of stages and festivals. She has published two books of folk tales for children, and works as an actor. She is Artistic Director of Moth & Butterfly storytelling and Improv festival, and a member of the Ohana group of European improvisors. Órla has performed at the Irish Festival of Oulu on a number of occasions and is delighted to be back in town! More information and sign up: send an email to mar14antola(a)gmail.com before 10.10. Other information: includes a lunch break. Please bring a pen and a notebook, (and water/snacks?). The course is organised in cooperation with the Irish Festival of Oulu.

*****

Improvisaation alkeet -tiiviskurssi su 2.10. klo 10–15 Valvenäyttämöllä. Tervetuloa tutustumaan improvisaation saloihin! Tämä tiiviskurssi sisältää harjoituksia improvisaation perusteista ja se sopii sekä vasta-alkajille että jo jonkin verran improa tehneille. Kurssin aiheita ovat mm. toisen kuunteleminen, tarjousten hyväksyminen, määrittely kohtauksissa sekä tarinan eteenpäin vieminen. Kurssilla opit improvisaation alkeet ja pääset kehittämään luovuuttasi, läsnäoloasi sekä esiintymis- ja vuorovaikutustaitojasi. Mukaan tarvitset vain uteliaisuutta ja heittäytymistä! Kurssin vetäjinä toimivat Marjo Ervasti ja Laura Määttä. Vetäjät ovat Oulun Ylioppilasteatterin improvisaatioryhmä Improniumin ja sen edeltäjän pitkäaikaisia jäseniä sekä aktiivisia toimijoita ylioppilasteatterissa. Hinta: 0e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on ma 26.9. mennessä vähintään 4.

*****

Itkuvirsityöpaja pe 26.8. klo 17–21 tanssisali 2:ssa. Itkuvirsityöpajassa tutustutaan karjalaiseen ja inkeriläiseen itkuvirsiperinteeseen, joista nyky-Suomessa tunnetut itkukäytännöt ovat peräisin. Lisäksi opettelemme yhdessä itkuvirren esittämistä sekä teemme omat pienet itkuvirret. Itkuvirret ovat ympäri maailmaa tunnettu perinteenlaji ja niiden avulla ilmaistaan surun, kaipauksen ja eron tunteita, toisinaan myös kiitollisuutta. Itkuja esitettiin erotilanteissa sekä tärkeissä siirtymärituaaleissa kuten häissä, hautajaisissa ja sotaan lähtiessä. Karjalassa ja Inkerissä itkuihin purettiin myös jokapäiväiset murheet. Kansan suussa itkuvirsien esittämistä kutsuttiin äänellä itkemiseksi. Työpaja ei edellytä aikaisempaa kokemusta äänellä itkemisestä tai vaadi laululutaitoa. Ota kurssille mukaan muistiinpanovälineet ja itkuliina, joka voi olla mikä tahansa itselle mieluisa kankainen nenäliina tai kankaan pala. Kurssin opettaja Emmi Kuittinen on karjalaiseen ja inkeriläiseen kansanmusiikkiin ja itkuvirsiin perehtynyt laulaja, muusikko ja pedagogi. Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on pe 12.8. mennessä vähintään 8, maksimi 16. PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI!

*****

Esiintymistaitojen kurssi pe 6.5. klo 17–21, la 7.5. klo 16–21.30 ja su 8.5. klo 10–13 Valvenäyttämöllä. Esiintymistaitojen kurssilla tutkaillaan sisäisiä ja ulkoisia impulsseja. Teemme tekniikkaharjoituksia, harjoittelemme kontaktia ja kuuntelemista sekä vuorovaikutustaitoja. Tavoitteena on vahvistaa omia esiintymistaitoja, kehittää omaa ilmaisua, kannustaa ja kiinnostua toisen työskentelystä sekä ymmärtää esiintyminen yhteistyönä. Ryhmässä keskustellaan yhdessä, tehdään toiminnallisia harjoituksia ja herätellään omaa luovuutta. Kaikki teatterin tekemisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita! Kurssin ohjaajana toimii FM Satu Virtala. Hän on opettanut esiintymistä Keski-Pohjanmaan kansanopistossa teatteriopettajana keväällä 2022, vuosina 2020 ja 2018. Hän on ohjannut monia näyttelijäntyön, naamioteatterin ja luovan kirjoittamisen kursseja. Satu on työskennellyt myös useissa kaupungin- ja harrastajateattereissa esimerkiksi näyttelijänä, dramaturgina sekä ohjaajana. Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on ke 4.5. mennessä vähintään 8. PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI!

*****

Valo- ja äänitekniikan kurssi pe 25.2. klo 15–21, su 20.3. klo 17.30–22 ja ma 21.3. klo 15–20 Valvenäyttämöllä. Kurssilla käsitellään tarvittavat perustiedot Valvenäyttämön valo- ja äänilaitteiden käytöstä näytelmän rakentamisessa ja ajamisessa. Lisäksi kurkistetaan hieman valosuunnittelun perusteisiin. Huom! Käyttääksesi tekniikkaa Valvenäyttämöllä tämä kurssi on oltava käytynä. Kurssin vetäjänä toimii OYT:n tekniikkavastaava Antti Leimi. Hinta: 0e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Ilmoittautuminen to 24.2. mennessä. PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI!

*****

2021 Menneet:

Nukketeatteria paperista -kurssi la 6.11. klo 16–21 ja su 7.11. klo 10–15 Valvenäyttämöllä. Miten niinkin yksinkertaisesta ja tavanomaisesta materiaalista kuin paperi, voi luoda mitä ihmeellisimpiä ”elollisia” olentoja? Nukketeatteria paperista -alkeiskurssilla osallistuja oppii hahmottamaan materiaalin liikkeen eri osa-alueita. Luomme paperista harjoitusnuket, joiden kanssa harjoitellaan pienryhmissä liikkeen peruselementtejä: Miten hahmo kävelee, hyppää, katsoo? Miten hahmo voi ilmentää tunteita ja tekoja? Tämän lisäksi luomme paperista omia hahmoja. Miten materiaalista voi luoda erilaisia olentoja rutistamalla, rikkomalla tai pingottamalla ja miten kyseisten hahmojen olomuoto vaikuttaa niiden liikkeeseen? Opetus on samaan aikaan teoreettista sekä konkreettista, ja tekemään pääsee sekä yksin että yhdessä tutkien. Tarkoitus on oppia uutta ja pitää hauskaa! Kurssin ohjaajat Karoliina Illi ja Tella Vahala ovat Turun Taideakatemiasta valmistuneita nukketeatteritaiteilijoita. He ovat ohjanneet nukketeatterin alkeet -kurssin Turun Klassillisessa lukiossa ja osallistuneet esityksellä The Origin of The World mm. New Castlen nukketeatterifestivaaleille. Työparia kiinnostaa erityisesti materiaalien hyödyntäminen nukketeatterissa mahdollisimman monipuolisesti. Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on pe 29.10. mennessä vähintään 8. PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI!

*****

Luovan kirjoittamisen jatkokurssi 2 pe 15.10. klo 17–21, la 16.10. klo 16–21.30 ja su 17.10. klo 11–15 + klo 17.30–19.30 Valvenäyttämöllä. Kurssi on suunnattu kaikille uusille kiinnostuneille ja aiemmille luovan kirjoittamisen kursseille osallistuneille. Tässä työpajassa syvennetään aiemmilla Satun ohjaamilla luovan kirjoittamisen kursseilla tarkasteltuja teemoja. Harjoitteet yhdistävät draamakirjoittamista ja näyttelijäntyötä. Viikonlopun aikana kirjoitamme ja luemme tekstejä hyvässä ilmapiirissä. Ohjaajalta saa myös palautetta omasta tekstistä. Kurssi sopii esimerkiksi esityksen käsikirjoittamista suunnitteleville tai kaunokirjallista tekstiä kirjoittaville. Kurssin kouluttajana toimii FM, dramaturgi-ohjaaja Satu Virtala. Satu on työskennellyt Kokkolan kaupunginteatterissa, Tampereen Teatterissa ja Jyväskylän kaupunginteatterissa ja toiminut teatteriopettajana muun muassa Keski-Pohjanmaan Kansanopistossa ja Centria-ammattikorkeakoulussa. Lisäksi hän on opiskellut dramaturgiaa ja näyttelemistä myös Italiassa ja tehnyt siellä esityksiä ammattilaisteattereissa. Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on pe 8.10. mennessä vähintään 8. PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI!

*****

Näytelmäkäsikirjoituskurssi pe 21.5. klo 17–20, la 22.5. klo 10–16 ja su 23.5. klo 10–16 etänä Zoomissa. Kurssilla tutustutaan näyttämölle kirjoitettujen tekstien omiin lainalaisuuksiin ja muotoseikkoihin (parenteesit, kohtaukset, monologi ja dialogi), sekä miten niitä rikotaan! Lisäksi tietysti kirjoitetaan erilaisista impulsseista lähtien (esimerkiksi valokuva, musiikki yms.) kohtauksia näyttämölle. Lisäksi sivutaan myös dramatisoinnin, sovituksen ja adaptaation aihemaastoja. Kurssilla keskustellaan palautteenannon merkityksestä, erilaisista palautteenantotavoista sekä erilaisista lukemisen tavoista, joista voi olla hyötyä näytelmien kanssa työskennellessä. Kurssin vetäjä Iira Halttunen on vuonna 2019 valmistunut teatteritaiteen maisteri, dramaturgi ja näytelmäkirjailija. Iira on toiminut dramaturgina mm. Yleisradion audiodraamoissa sekä vapaalla kentällä. Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on su 16.5. mennessä vähintään 8, maksimi 12.

*****

2019 Menneet:

Kohti pitkää improa -kurssi pe 8.11. klo 16–21 ja su 10.11. klo 10–14 Valvenäyttämöllä. Improvisaation jatkokurssilla syvennämme jo opittuja taitoja ja opimme uusia improvisaation tekniikoita. Tutustumme improvisaation pitkään formaattiin ja siihen, kuinka improvisaatiota voidaan hyödyntää näytelmän tai hahmon luomisessa. Kurssi on tarkoitettu kaikille niille, jotka jo tuntevat improvisaation perusteet, mutta haluavat syventää osaamistaan ja edetä yksittäisistä harjoitteista kohti pidempää improvisaation muotoa. Kouluttajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja Ilona Ruohomäki. Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on pe 1.11. mennessä vähintään 8.

*****

Commedia dell´arte -kurssi la 25.5. klo 16–20 ja su 26.5. klo 10–15 Valvenäyttämöllä. Kurssilla tutustutaan perinteikkääseen improvisaatio- ja hahmotekniikkaan. Tyyliltään commedia dell´arte on fyysistä komediaa, joka perustuu tyyppihahmoihin. Kurssin aikana tutustutaan commedia dell´arten tyyliin, taustaan ja merkityksiin sekä hahmogalleriaan. Commedia dell´ arten hahmot edustavat yleensä ensisijaisesti erilaisia luonteita tai yhteiskunnallisiastatuksia. Kurssilla kokeilemme arkkityyppihahmojen luomista sekä oman yksilöllisen hahmon kehittämistä, improvisaatiota hahmojen kautta sekä luomme lyhyitä improvisoituja esityksiä. Kurssimateriaalina hyödynnämme commedia dell´ artesta vaikutteita saaneiden Moliéren ja Carlo Goldonin näytelmätekstejä. Kurssi toimii pohjustuksena myöhemmin syksyllä 2019 alkavaa OYT:n näytelmäproduktioon Bertolt Brechtin Setšuanin hyvä ihminen. Kurssin käyneet henkilöt ovat etusijalla näyttelijöiden valintaprosessissa. Kurssin ja näytelmän ohjaa teatteri-ilmaisun ohjaaja Niina Aho. Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on pe 17.5. mennessä vähintään 8.

*****

Maskeerauskurssi pe 3.5. klo 17–21 Valveen tanssisali 2:sessa. Maskeerauskurssilla käydään perusteet lateksilla maskeeraamiseen, sisältäen ihon vanhennusta, vammoja, paiseita ja muita perusmuokkauksia, joiden pohjalta on helppo soveltaa tekniikoita eri tarkoituksiin.
Kurssilla käydään läpi myös värinkäyttöä, työkaluja ja muita vinkkejä lateksin kanssa toimimiseen. Esittelyn jälkeen osallistujat saavat kokeilla opittuja taitoja itseensä ja/tai toisiinsa. Kurssin sisältö painottuu OYT:n tulevan zombiemusikaalin "Selonteko vuoden 1672 tapahtumista" maskeeraustyyleihin. Kurssin vetäjänä toimii Mikko "Swatninja" Heikura. Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Ilmoittautuminen ma 29.4. mennessä.

*****

Luovan kirjoittamisen jatkokurssi pe 25.1., la 26.1. ja su 27.1. klo 16–22 Valvenäyttämöllä. Luovan kirjoittamisen kurssi on sinulle, joka haluat syventää kirjoitustaitojasi. Kurssilla kirjoitetaan tekstejä luovassa ja kannustavassa ilmapiirissä. Sisältönä on näytelmän ja proosan kirjoittaminen, johon tutustutaan erilaisten harjoitusten ja tarinatuokioiden kautta. Kurssin tavoitteena on kehittyä monipuolisesti kirjoittajana ja etsiä omaa kirjoitustyyliä. Viikonloppuun voivat osallistua sekä syksyn kurssilla mukana olleet että kaikki luovasta kirjoittamisesta kiinnostuneet. Kurssin vetäjänä toimii dramaturgi-ohjaaja Satu Virtala, FM. Hän on toiminut muun muassa teatteriopettajana Keski-Pohjanmaan Kansanopistossa syksyllä 2018. Hänen opetusalojaan ovat näyttelijäntyö ja luova kirjoittaminen. Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on to 17.1. mennessä vähintään 8.

*****

2018 Menneet:

Luovan kirjoittamisen kurssi pe 7.9. klo 15–22, la 8.9. klo 16–22 ja su 9.9. klo 10–15 + klo 17.30–19.30 Valvenäyttämöllä (tunnin ruokatauko perjantaina ja lauantaina). Meissä kaikissa on tarinoita, joiden kertomiseen luovan kirjoittamisen kurssi antaa monipuolisia työkaluja. Kertomuksia tuotetaan eri harjoituksilla ja tekstejä työstetään yhdessä. Kurssi sopii monenlaisten tarinoiden kirjoittamisesta kiinnostuneille, esimerkiksi novellia, näytelmätekstiä tai yleisölle esitettävää lukudraamaa suunnitteleville. Teorian ja käytännön harjoitusten kautta saa valmiuksia luovien ideoiden ja ajatusten muokkaamiseen erilaisiksi käsikirjoituksiksi. Kurssin vetäjänä toimii dramaturgi-ohjaaja Satu Virtala, FM. Hän on toiminut muun muassa Tampereen Teatterin dramaturgina, Centria-ammattikorkeakoulun teatteriopettajana ja näyttelijänä Jyväskylän kaupunginteatterissa. Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on to 30.8. mennessä vähintään 8.

*****

Äänenkäytön kurssi pe 17.8. klo 17.30–20, la 18.8. klo 17.30–20 ja su 19.8. klo 17.30–20 Valvenäyttämöllä. Äänenkäytön kurssilla keskitytään hengitykseen ja äänen oikeanlaiseen tuottamiseen. Tehdään sekä puhe- että laulutekniikoita – laulutaito tai -kokemus ei kuitenkaan ole pakollista kurssille osallistumisessa eikä kenenkään tarvitse laulaa yksin. Kurssilla tehdään kaikki harjoitteet yhdessä ja etsitään oman kehon käytöstä tukea äänenkäyttöön. Kurssin vetäjänä toimii Anna-Kaisa Kettunen (teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK, laulaja/The Aeon). Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on pe 3.8. mennessä vähintään 6, maksimi 16.

*****

Fyysisen näyttelijäntyön kurssi pe 6.7. klo 16–20 ja la 7.7. klo 10–18 (sis. tunnin ruokatauon) Valvenäyttämöllä. Kurssilla perehdytään fyysisen näyttelijäntyön perusperiaatteisiin, naamioihin ja kehollisuuteen sekä impulssien antamiseen ja saamiseen teatteriharjoitteiden keinoin. Kurssi antaa käsityksen oman kehon toimimisesta instrumenttina näyttämöllä, kuitenkin ainoastaan 10% ilmaisusta on puhetta. Koko keholla ilmaisu ja sen tiedostaminen vahventaa ja siten vapauttaa näyttelijän antamaan ja saamaan ja sytyttämään liekin. Hahmot heräävät henkiin ja näyttelijä jää kauemmas valloittavan kokonaisen roolityön taa. Kurssin vetäjänä toimii Jenna Teinilä (teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK, näyttelijä/improvisaatioteatteri Snorkkeli). Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on pe 22.6. mennessä vähintään 8, maksimi 16.

*****

Valo- ja äänitekniikan kurssi su 13.5. klo 15–21, la 19.5. klo 16–21 ja su 20.5. klo 17.30–21 Valvenäyttämöllä. Kurssilla käsitellään tarvittavat perustiedot Valvenäyttämön valo- ja äänilaitteiden käytöstä näytelmän rakentamisessa ja ajamisessa. Lisäksi kurkistetaan hieman valosuunnittelun perusteisiin. Huom! Käyttääksesi tekniikkaa Valvenäyttämöllä tämä kurssi on oltava käytynä. Kurssin vetäjänä toimii OYT:n tekniikkavastaava Antti Leimi. Hinta: 0e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Ilmoittautuminen pe 11.5. mennessä.

*****

2016 Menneet:

Valo- ja äänitekniikan kurssi la 15.10. klo 16–22 ja su 16.10. klo 10–15 (ryhmä 1), klo 17.30–22 (ryhmä 2) Valvenäyttämöllä. Kurssin vetäjänä toimii OYT:n tekniikkavastaava Antti Leimi. Kurssi on OYT:n jäsenille ilmainen. Huom. Valvenäyttämön valo- ja ääniteknikkona toimiminen (esim. näytelmissä) edellyttää kurssin käymistä. Hinta: 0e / jäsen, 35e / ei-jäsen. Ilmoittautuminen ke 12.10. mennessä.

*****

Monologikurssi la 3.9. klo 16–20 ja su 4.9. klo 10–15 Valvenäyttämöllä. Teatteri-ilmaisun ohjaaja Anna-Kaisa Kettusen monologikurssilla opetellaan yhdessä näyttelemään yksin. Mitä vaaditaan monologin esittäjältä? Millä eri tavoilla monologia voi tuottaa? Kurssilla tehdään näyttelijäntyön harjoitteita, joissa keskitytään tunteeseen, läsnäoloon ja tahdonsuuntaan. Harjoitteita tehdään yhdessä ja yksin, improvisoiden ja tekstin avulla. Kurssi ei vaadi kokemusta näyttelijäntyöstä. Hinta: 15e / jäsen, 30e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on 22.8. mennessä vähintään 8.

*****

Objektit lavalla - Nukketeatterikurssi pe 19.8. klo 19–21, la 20.8. klo 16–21 ja su 21.8. klo 10–15 Valvenäyttämöllä. Teatteri-ilmaisun ohjaaja ja tanssija Nella Turkin nukketeatterikurssi tarjoaa kattavan työkalupakin objektien ja nukkejen kanssa työskentelyyn. Kurssin aikana avataan käsitystä nukketeatterista, opetellaan animaatiotekniikkaa sekä syvennytään nukketeatterin luoviin mahdollisuuksiin. Kurssilla laajennetaan ymmärrystä nukkejen kanssa työskentelystä erilaisten nukketeatteria, tekstiä, liikkettä, näyttelijäntyötä- ja improvisaatiota yhdistävien harjoitteiden avulla. Hinta: 15e / jäsen, 30e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on 16.8. mennessä vähintään 8. PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI!

*****

Akrobatiakurssi pe 4.3. klo 16-21, la 5.3. klo 16-21, su 6.3. klo 10-13, pe 11.3. klo 16-21 (tanssisali 2), la 12.3. klo 16-21 ja su 13.3. klo 17.30-22 Valvenäyttämöllä. Sirkustaiteilija Nina Ervastin akrobatiakurssilla keskitytään kehonhallintaan, oman kehonsa voiman löytämiseen ja sen kautta virran saamiseen omaan esiintymiseen. Kurssilla tehdään lattia-akrobatiaa, pari- ja ryhmäakrobatiaa. Mukaan voi tulla lähtötasosta riippumatta. Hinta: 30e / jäsen, 60e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on 29.2. mennessä vähintään 8, maksimi 15. PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI!

*****

Improvisaatio-, sovitus- ja sävellystekniikoita teatterimuusikoille la 27.2. klo 16-21 ja su 28.2. klo 10-15 Valvenäyttämöllä. Muusikko/musiikinopettaja Antti Korholan (Ele, Yona & Orkesteri Liikkuvat Pilvet) kurssin tarkoitus on kasvattaa osallistujien musiikillista työkalupakkia yksinkertaisilla, mutta käytännöllisillä tekniikoilla, joista on apua uuden musiikin tekemiseen. Kurssilla tehdään mm. stemmasoittoon /-lauluun, improvisointiin ja säveltämiseen liittyviä harjoituksia. Pääpaino on yhteismusisoinnissa, oma soitin / lauluääni mukaan! Auttava soittotaito riittää; nuotinlukutaidosta on iloa, mutta sitä ei vaadita. Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on 19.2. klo 12 mennessä vähintään 8.

*****

Valosuunnittelun kurssi pe 12.2. klo 16-20, la 13.2. klo 16-20 ja su 14.2. klo 10-14 Valvenäyttämöllä. Ääni- ja valotekniikan kurssi tulee olla käytynä. Antti Leimin jatkokurssilla mennään pintaa syvemmälle. Kurssista on merkittävästi hyötyä prokkisten tekoon ja suunnitteluun! Hinta: 35e / jäsen, 70e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on 5.2. mennessä vähintään 5. PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI!

*****

Ääni- ja valotekniikan kurssi ke 3.2. klo 16-19, pe 5.2. klo 16-18.30, la 6.2. klo 16-18.30 ja su 7.2. klo 17.30-22 Valvenäyttämöllä. Kurssin vetäjänä toimii OYT:n tekniikkavastaava Antti Leimi. Kurssi on OYT:n jäsenille ilmainen. Huom. Valvenäyttämön valo- ja ääniteknikkona toimiminen (esim. näytelmissä) edellyttää kurssin käymistä. Hinta: 0e / jäsen, 35e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on 29.1. mennessä vähintään 5.

*****

2015 Menneet:

Perehdytys klovneriaan pe 2.10. klo 17-21.30 ja la 3.10 klo 17-21.30 Valvenäyttämöllä. Sirkustaiteilija Nina Ervastin ohjaamalla intensiivikurssilla etsitään omaa sisäistä klovnia ryhmässä, parin kanssa ja yksin. Tavoitteena on oman itsensä naurettavuuden löytäminen herkkyyden ja komedian kautta. Klovneria voi toimia työkaluna muuhun esittävän taiteeseen tai pääasiallisena ilmaisukanavana. Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on 29.2. mennessä vähintään 8, maksimi 15.

*****

Tanssi-improvisaatio ja liike osana teatteria la 22.8. klo 16.30-20 ja su 23.8. klo 10.30-15 Valvenäyttämöllä. Teatteri-ilmaisun ohjaaja ja tanssitaiteilija Nella Turkin kurssi on suunnattu ensisijaisesti fyysisestä teatterista sekä tanssi-improvisaatiosta kiinnostuneille. Kurssin pääteemoja: tila, aika, dramaturgia ja liikkeen eri laadut, tutkitaan improvisaation avulla sekä pieniä demoja rakentaen. Aikaisempi teatteri- tai tanssitausta ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Hinta: 20e / jäsen, 40e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on 14.8. mennessä vähintään 10.

*****


Tanssi- ja liikeilmaisu la 16.5. klo 17.45-21 ja su 17.5. klo 11-15 Valveella. Teatteri-ilmaisun ja kansantanssin ohjaaja Anna-Kaisa Kettusen vetämällä kurssilla tutkitaan liikettä ja liikkumista sekä harjoitellaan kehon käyttöä. Kurssilla ei tehdä koreografioita, vaan keskitytään omaan rytmiin ja ilmaisuun. Hinta: 10e / jäsen, 20e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on 2.5. mennessä vähintään 8.

*****

Improvisaatioteatterikurssi la 18.4. klo 17-22 ja su 19.4. klo 10-15 Valveella. Improvisaatioteatteri Uniikki Unikornin vetämä kurssi, josta saa työkaluja juonellista, lapsille sopivaa improvisaatioesitystä varten. Sisältö tarkentuu lähempänä, esimerkiksi: tarinan/sadun rakenne, yleisön osallistaminen, yhteistyö ja tarinan fokuksen löytäminen, kertojana toimiminen ja vuorovaikutus yleisön ja esiintyjien kanssa, monipuoliset henkilöhahmot, fyysisyys ja mimiikka, miljöön luominen. Hinta: 15e / jäsen, 30e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on 11.4. mennessä vähintään 8. PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI!

*****

Näyttelijäntyön kurssi la 14.3. klo 17.15-22 ja su 15.3. klo 10-16.30 Valveella. Teatteri-ilmaisun ohjaaja ja ohjaajaopiskelija (Teak) Ilmari Pursiaisen vetämän kurssin aiheena on näyttelijäntyö reagoimisen näkökulmasta - acting as reacting. Teemme reaktio- ja impulssiharjoitteita ja opettelemme toiminnan suuntaamisen taitoa. Hinta: 15e / jäsen, 30e / ei-jäsen. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on 6.3. mennessä vähintään 8.

*****

Välineteatterikurssi pe 6.2. klo 17-21 ja la 7.2. klo 16-20 Valvenäyttämöllä. Akseli Klonkin pitämä kurssi pitää sisällään mm. animointia, maisemointia ja tunneilmaisua välineillä. Kurssilla opetellaan katsomaan uusin silmin arkisia esineitä ja löytämään mahdollisuuksia ilmaisun elävöittämiseen välineitä käyttämällä. Kurssi sopii myös aloitteleville teatteriharrastajille. Hinta voimassa olevalla yyteen kortilla 15e/hlö. Yyteen ulkopuoliset 30e/hlö. Kurssimaksuohjeet lähetetään ilmoittatutumisajan päätyttyä. Ilmoittaudu OYT:n sähköpostiin viimeistään 22.1.2015 klo 15 mennessä. Kurssille mahtuu 18 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

*****

2014 Menneet:

Laulukurssi ma 10.11. klo 17.30- 21.00 ja ti 11.11. klo 17.30-21.00 Valvenäyttämöllä. Kurssin vetäjänä toimii musiikkipedagogi ja laulaja Maria Iivonen. Ilmoittautuminen kurssille viim. 6.11.2014 mennessä. Kurssille mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kurssimaksu 5 €, maksetaan OYT:n tilille kun osallistujia on tarpeeksi. Lisätietoa ja maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille myöhemmin. TÄYNNÄ!

*****

Ääni- ja valotekniikan kurssi ma-ti 27.-28.10. klo 17-21 ja ma 3.11. klo 17-21 Valvenäyttämöllä. Kurssin vetäjänä toimii OYT:n tekniikkavastaava Antti Leimi. Ilmoittautuminen kurssille viim. 22.10.2014 mennessä. Kurssi on osallistujille ilmainen. Max. 20 osallistujaa. Huom. Valvenäyttämön valo- ja ääniteknikkona toimiminen (esim. näytelmissä) edellyttää kurssin käymistä.

*****

Stand up -kurssi la 11.10. klo 14.00- 17.30 Valveen kokoushuoneessa. Kurssin vetäjänä toimii oululainen koomikko Iikka Kivi (http://www.koomikkokivi.com/). Samana iltana on Remakka-klubi, jossa Iikka yhtenä esiintyjistä! Ilmoittautuminen kurssille viim. 6.10.2014 mennessä. Kurssille mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kurssimaksu 5 €, maksetaan OYT:n tilille, kun osallistujia on tarpeeksi. Lisätietoa ja maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille myöhemmin.

*****

Näyttelijäntyön kurssi pe 26.9. klo 17-20 ja la 27.9. klo 17-20 Valvenäyttämöllä. Kurssin vetäjänä toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja Anna-Kaisa Kettunen ja kurssilla painotetaan monologityöskentelyä. Ilmoittautuminen kurssille viimeistään 22.9. mennessä. Kurssille mahtuu 16 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kurssimaksu 5 €, maksetaan OYT:n tilille, kun osallistujia on tarpeeksi. Lisätietoa ja maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille myöhemmin.

*****

Puvustuskurssi la 10.5. klo 16 - 21 ja su 11.5. klo 10 - 15. Kurssin vetäjänä toimii ompelija Tanja Lappalainen. Hinta 5 €. HUOM. Kurssille mahtuu rajattu määrä osallistujia. Ilmoittautumiset ja lisätiedot toimiston kautta (sähköpostiosoite yllä). PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI!

*****

Ohjauskurssi la 17.5. klo 17 - 21 ja su 18.5. klo 10 - 14. Kurssin vetäjänä toimii Anu Enqvist. HUOM. Kurssille mahtuu rajattu määrä osallistujia. Ilmoittautumiset ja lisätiedot toimiston kautta (sähköpostiosoite yllä).