vanhoille

TIEDOTUS

Jäsenet-sähköpostilista on OYT:n tärkein tiedotuskanava jäsenille. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ilmoitathan siitä toimistolle. Jos arvelet, ettet ole listalla, niin ota myös silloin yhteyttä toimistolle. Muita tiedotuskanavia ovat nettisivut, Facebook-ryhmä ja puhuminen.

 

JÄSENMAKSUN MAKSAMINEN

Kauden 2024 jäsenmaksu on 10 €, ja se maksetaan OYT:n tilille FI78 5741 4020 1398 33. Käytä viitettä: 4352.

Jos olet kerännyt vuoden 2023 aikana vähintään kolme aktiivisuusmerkintää, olet oikeutettu aktiivisen jäsenen etuihin kuluvalle vuodelle. Tule silloin käymään toimistolla jäsenmaksukuitin kanssa, niin saat vuosileiman jäsenetukorttiisi. Aktiivisuusmerkintöjesi määrän voit tarkistaa toimistolla.


JÄSENEDUT

HUOM! Vuosittainen jäsenmaksusi tulee olla maksettu ollaksesi oikeutettu jäsenetuihin.

Perusjäsenyys:

 • Pääsy osalliseksi teatterin sisäisestä viestinnästä (sähköpostilistalla ja Facebook-ryhmässä)
 • Jäsenet ovat aina etusijalla, kun valitaan työryhmää näytelmään
 • Normaalihintaa puolet halvempi hinta osallistuessa OYT:n järjestämille kursseille
 • Jäsenet ovat aina etusijalla, kun valitaan osallistujia kursseille
 • Ilmainen tai hyvin halpa kuljetus ylioppilasteatterifestivaaleille
 • Jäsenmaksun maksaneet jäsenet pääsevät valitsemaan seuraavan vuoden johtokunnan teatterin syyskokouksessa, joka pidetään yleensä pikkujoulujen yhteydessä
 • OYT:n omien soittimien vuokraus
 • OYT:n jäsenet ovat harrastaessaan tapaturmavakuutettuja

Aktiivijäsenyys:

Aktiivijäsenenä olet oikeutettu perusjäsenen etujen lisäksi seuraaviin etuihin:

 • Vapaa pääsy tai nimellinen pääsymaksu OYT:n näytelmiin
 • Vapaa pääsy tai nimellinen pääsymaksu teatteri Akseli Klonkin esityksiin (ei koske festivaaliesityksiä)
 • Liput Oulun kaupunginteatterin omiin näytelmiin alennushintaan, vieraileviin esityksiin ei alennusta
 • Liput Oulun Työväen Näyttämön esityksiin alennushintaan
 • SYTY-hintainen lippu SYTY-teattereiden näytöksiin ympäri Suomen

Aktiivisen jäsenen edut saat käyttöösi keräämällä aktiivisuusmerkintöjä. Keräämällä kuluvan vuoden aikana vähintään kolme aktiivisuusmerkintää, olet oikeutettu aktiivijäsenetuihin seuraavana vuonna. Tarkemmat ohjeet aktiivisuusmerkintöjen keräämiseen löydät seuraavista tiedotteista:

Jäsenkorttiuudistustiedote 2019

Aktiivisuusmerkintäpäivitys 2024

 

KÄSIKIRJOITUKSET

Etsitkö tekstiä ohjattavaksi tai muuhun tarkoitukseen? Toimistolla on kasoittain vanhoja käsikirjoituksia, kysy lisätietoja sihteeriltä!

 

OULUN YLIOPPILASTEATTERIN TURVALLISEN TILAN JULISTUS

OYT:llä sitoudutaan kohtelemaan kaikkia yhdenvertaisesti henkilön sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Jokaisella on oikeus harrastaa ja tehdä meillä ilman, että joutuu häirinnän, ahdistelun, loukkaavan kielenkäytön tai väkivallan kohteeksi.

On täysin normaalia jos erilaiset ihmiset jännittävät. Kaikista ei tarvitse pitää, mutta kaikkien kanssa pitää tulla toimeen; se on toimivien näytelmien ja yhteisöllisen teatteriharrastuksen ydin. Pelkkä julistautuminen turvapaikaksi ei riitä, vaan jokaisen on tehtävä oma osansa ja mietittävä myös omaa käyttäytymistään.

Ohjeita harrastamiseen meillä:

 • Jos et ole varma, saako jotakin tehdä, kysy ensin, ja jos ei saa, älä tee niin.
 • Jos et ole varma tulitko loukanneeksi jotakuta, kysy asiasta ja pyydä tarvittaessa anteeksi.
 • Jos joku pyytää sinua menemään pois tai jättämään hänet rauhaan, tee niin äläkä jää inttämään vastaan.
 • Jos kohtaat sopimatonta käyttäytymistä, ota asia rohkeasti puheeksi häirikön, tilaisuuden järjestäjän/ohjaajan/johtiskummin tai OYT:n johtokunnan kanssa.
 • Törkeät väärinkäytökset ilmoitetaan suoraan poliisille. Ahdistelu, henkilökohtaisen koskemattomuuden loukkaaminen tai väkivalta eivät ole asioita joita pitää hyssytellä tai ”selvittää omalla porukalla”.
 • Jos tuntuu että näiden sääntöjen noudattaminen on ylivoimaisen vaikeaa, niin hae apua ongelmiisi ja pysyttele pois tilanteista, joissa et osaa olla ihmisiksi.

Meille Oulun ylioppilasteatterilla on tärkeää pitää ehdoton nollatoleranssi kiusaamiseen, häirintään ja väkivaltaan, ja jokaisessa työryhmässä on läsnä johtiskummi, joka on keskustelulinkki työryhmän ja johtokunnan välillä. Johtiskummin tehtävä on kuunnella luottamuksellisesti ja tarvittaessa viedä ongelmatilanteet eteenpäin johtokunnalle ja selvittää asiaa työryhmäläisten kesken johtokunnan äänenä. Johtiskummille kertomasi asiat ovat täysin luottamuksellisia, eikä hän kerro asioita eteenpäin mikäli et itse niin toivo. Tarvittaessa johtiskummi keskustelee asiasta ilman nimiä, mikäli niin toivot. Kuka tahansa johtokunnan jäsenistä sekä näytelmän ohjaaja ja tuottaja ovat myös velvoitettuja selvittämään ongelmatilanteita ja viemään asiat eteenpäin johtokunnalle.

Johtiskummi esittäytyy ja antaa yhteystietonsa kullekin työryhmälle produktion alussa, mutta tarvittaessa voit ottaa yhteyttä myös johtokunnan häirintäyhteyshenkilöön Anna-Kaisaan, jonka sähköpostiosoite on annakaisa.kettunen(a)gmail.com tai pikaista selvittämistä vaativissa asioissa soittaa järjestösihteerille toimiston puhelinnumeroon 044 558 4756, josta ohjataan asia eteenpäin häirintäyhteyshenkilölle. (Huomaa, että toimiston puhelimeen vastataan vain toimiston aukioloaikoina.) Johtiskummilta saa tarvittaessa myös häirintäyhteyshenkilön puhelinnumeron.