Vierailuesitys 15.12.: Irtolainen-monologi

IRTOLAINEN

Monologinäytelmä sydämen siirrosta

Sydän on ruumiin kuningas, sen tärkein elin. Miltä tuntuu, kun synnyinlahjaksi saatu hiljainen puurtaja ilmaisee olemassaolonsa aggressiivisesti? Muuttuuko ihminen, muuttuuko persoona vakavan sairauden myötä?

Näytelmä kertoo nuoren miehen matkasta Kuusankoskelta Helsinkiin, irtolaisuudesta ja kodittomuudesta, unelmista ja niiden romuttumisesta terveysongelmien vuoksi sekä uudesta mahdollisuudesta.

Monologin lähtökohta on alusta asti ollut rehellinen ja paljas kuvaus yhdestä ja samalla monista mahdollisista kohtaloista. Tärkeintä ei ole se, miten ihmisen koettelemus ulkoisesti ilmenee, vaan se, mitä tapahtuu taustalla: Asenne ja ajatukset. Rehellisyys itseä kohtaa ja oma vastuu on tärkeä minkä tahansa sairauden osuessa kohdalle.

Näyttelijä Joni Saarela
Ohjaus Jani Manninen

Käsikirjoitus Joni Saarela ja Jani Manninen
Äänimaailma Jani Manninen ja Joni Saarela

Näytelmän ensi-ilta oli elokuussa Helsingissä. Tämän jälkeen Irtolaista on esitetty Kankaanpäässä, sekä kiertueella pitkin Suomea. Joni Saarela on Helsingin Ylioppilasteatterin jäsen, Jani Manninen on vaikuttanut aikanaan Oulun ylioppilasteatterissa.

Näytöksen liput maksavat 15/7 euroa (ale-ryhmät: opisk, työtön, eläk, asevelv, OYT:n jäsenet)

Liput voi varata tuottaja Kaisa Suhoselta puhelimitse (tekstarilla  tai soittamalla) 041 522 6315 tai osoitteesta irtolainen.monologi@gmail.com, jonne voi lähettää myös palautetta esityksestä
 

Esitys alkaa Valvenäyttämöllä klo 19, kesto noin 1 h

Irtolainen -monologivierailu Facebookissa