Läski

Läski
(c) Juuso Haarala

 

LÄSKI
Rasvainen monologi lihavuudesta.

LÄSKI on Raisa Omaheimon omakohtainen monologi lihavuudesta, yhteiskunnan suhtautumisesta lihavuuteen sekä omasta kehosuhteesta. Monologi kertoo, miksi läskit eivät puhu. Monologi paljastaa mitä läskien housuista puuttuu. Elina Kilkun dramatisoimaa tekstiä esitetään ja ohjataan tällä kertaa Oulun ylioppilasteatterin konkareiden toimesta, sillä tekijöinä nähdään pitkäaikaiset OYT:läiset Anna-Kaisa Kettunen ja Heidi Maria Huotari. Anna-Kaisa ja Heidi Maria tunnustavat kumpikin kuuluvansa Generous ja Great Girls vaatemalliston käyttäjiin, ja omaavat henkilökohtaista kokemusta siitä, kun vituttaa ettei mahdu. Läski naurattaa, mutta se vetää myös vakavaksi. Mitä jos läski muuttuu näkymättömäksi? Eikä rakkaus koskaan löydä läskin luo.


Ensi-ilta 9.2.2024 klo 19 Kulttuuritalo Valveen Valvenäyttämöllä (2.krs).

Muut esitykset: ke 14.2. klo 19 / la 17.2. klo 19:15 / ke 28.2. klo 19:15 / pe 1.3. klo 19 / ke 6.3. klo 19 / pe 8.3. klo 19 / la 9.3. klo 19 Valvenäyttämöllä.

HOX! Kaikki esitykset Valvenäyttämöllä. Huomaa, että la 17.2 ja ke 28.2 esitykset ovat klo 19:15

Kesto: n. 1 h, ei väliaikaa. Ikäsuositus: 13+

Liput 15/10 €

Esityksissä käy Kaikukortti (paikkoja rajoitetusti). Liput Valveen lippumyymälästä , p. 08-5584 7575, avoinna ke–to klo 14–19 ja pe–su klo 12–19 (Hallituskatu 7). Huom! Lippuvaraukset tulee lunastaa viimeistään vuorokautta ennen esitystä!

Liput myös Ticketmasterista.

Käsikirjoitus
Raisa Omaheimo

Dramaturgia
Elina Kilkku

Ohjaus
Heidi Maria Huotari

Lavalla
Anna-Kaisa Kettunen

Miehen ääni
Olli Kaihua

Tuotanto
Stefan Vehkaperä

Valo- ja äänitekniikka
Elias Huotari

Tuotanto/OYT
Salla Väinämö

Puvustus ja lavastus
Työryhmä

Johtiskummi
Jenna Kurikkala

Tekijöistä:
Anna-Kaisa Kettunen on oululainen kulttuurituottaja, teatteri-ilmaisun ohjaaja ja näyttelijä. Hän on myös läski. Tämä näytelmä tuntui tärkeältä tehdä, koska teatterissa ei yleensä nähdä kovin erilaisia kehoja.

Heidi Maria Huotari on oululainen kulttuurialan monitoimikone, joka on keskittynyt viime vuosina ohjaamiseen Oulun ylioppilasteatterilla ja Teatteri Sidoksessa. Näytelmän teemat koskettavat läheisesti, sillä elämä läskinä ja suhde omaan kehoon on ollut vuosi myllerryksessä vakavien sairauksien ja äitiyden myötä.

 

Lehdistö- ja mediasivuille pääset tästä. Sivuilta löytyvät myös painolaatuiset promokuvat.

 

LÄSKI mediassa:

Oulun ylioppilaslehti 8.2.2024: Anna-Kaisa Kettusen ja Heidi Maria Huotarin haastattelu. Teksti: Sanna Niemi. Lue haastattelu tästä.

Kaleva 8.2.2024: Anna-Kaisa Kettusen ja Heidi Maria Huotarin haastattelu. Teksti: Eeva Kauppinen. Lue haastattelu tästä.

MunOulu 9.2.2024: Anna-Kaisa Kettusen ja Heidi Maria Huotarin haastattelu. Teksti: Pete Huttunen. Lue haastattelu tästä.

Kaleva 7.3.2024: kritiikki. Teksti: Eeva Kauppinen. Lue kritiikki tästä.

Facebook-tapahtuma: OYT esittää: LÄSKI

Kalevan tapahtumakalenteri: Oulun ylioppilasteatteri: LÄSKI

MunOulun tapahtumakalenteri: Oulun ylioppilasteatteri: LÄSKI

 

Yhteistyössä:

Oulun kaupunki                  Kulttuuritalo Valve