LYT: Peltirumpu 2.10.

PELTIRUMPU RUMMUTTAA IHMISYYDEN PUOLESTA

Lapin ylioppilasteatteri saapuu vierailulle Oulun ylioppilasteatteriin 2.10. esittämään
Günter Grassin klassikkotekstiin pohjautuvan näytelmän Peltirumpu. Näytelmän on
ohjannut pitkän linjan ylioppilasteatterilainen ja ammattilaisohjaaja Päivi Kolmonen.
Lapin ylioppilasteatterin sovitus on vasta toinen Suomessa esitetty näyttämöversio
Grassin romaanista.

Vuonna 1959 ilmestynyt "Peltirumpu" havainnoi natsi-Saksaan sijoittuvaa maailmaa ja sen pahoinvointia. Tarinan keskiössä on Oskar ja hänen lähipiirinsä. Oskar saa 3- vuotislahjaksi peltirummun ja päättää lakata kasvamasta. Maailmassa, jossa Oskar kasvaa, ei ole tilaa viattomuudelle tai rakkaudelle. Eläminen on kamppailua, josta voivat selviytyä voittajina vain ne, jotka lakkaavat välittämästä ja jotka sulkevat silmänsä sen raadollisuudelta. Ihmisyydelle ja inhimillisyydelle ei jää tilaa.

”Rumpu pitää kiinni minusta niin kuin minä pidän kiinni siitä. Rumpu ei kuole niin kuin äiti kuolee."

Peltirummun pauketta tarvitaan tämänkin päivän maailmassa. Kun ahdasmielisyys, välinpitämättömyys tai rasismi nostaa päätänsä, on aika lyödä rumpua. Kun ei ole enää sanoja, on peltirumpu.

Rooleissa: Eino Hantula, Henna Köykkä , Jonni Haasanen, Mari Tuominen, Julius Chávez , Iida Luusua, Mirva Valkama, Juraj Kyppö

Dramatisoinut Seppo Parkkinen, ohjaus ja sovitus Päivi Kolmonen

Peltirumpu rummuttaa Oulun ylioppilasteatterilla 2.10. klo 19.00. Esitys Valvenäyttämöllä Kulttuuritalo Valveen 2. kerroksessa, osoitteessa Hallituskatu 7. Liput 8 € / 12 € Valveen lipunmyynnistä.