Vierailuesitys 18.5.: Oikeusjuttu (Kajaanin harrastajateatteri)

Kajaanin harrastajateatteri esittää Kajaanin Opettajankoulutuslaitoksen lakkauttamista käsittelevän näytelmän Oikeusjuttu Valvenäyttämöllä lauantaina 18.5. klo 19

Kajaanin Opettajankoulutuslaitos loppuu 113 vuoden jälkeen keväällä 2013. Entisen Kajaanin Seminaarin, Kainuun oman yliopiston, lopettaminen ei ollut riidaton tai ristiriidaton prosessi. Mitä oikein tapahtui, millä tavalla Kainuuta kohdeltiin tässä prosessissa ja mitä tämä kertoo nyky-Suomesta?

Esitys on taiteellista dokumenttiteatteria ja tutkivaa journalismia. Kyse on julkisesta selvityksestä, jossa pyritään ymmärtämään tapahtumasarjaa vajavaisista todisteista huolimatta. Miksi suomalainen yliopistouudistus suosi paskaa tekemistä hyvän sijaan ja miksi tehostettaessa "tulos" ei olekaan tekemisen mittari?

Esitys käyttää haastatteluja, lehtikirjoituksia sekä muuta tausta-aineistoa tekijöiden vetäessä lankoja yhteen ja rinnan. Kun Kainuun lapsia odottaa opettajapula, mitäs sitten tehdään? Nykyään ratkotaan yksilöiden syrjäytymistä ja samaan aikaan ollaan syrjäyttämässä kokonaista maakuntaa?

Haloo Helsinki, täällä periferia!

Liput norm 10€/ ale 6€ / OYT ja Klonk 2 €

(alennusryhmät: opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet, taidealan ammattilaiset, köyhät)

Lippuvaraukset Kajaanin harrastajateatterilta: kajaaninharrastajateatteri@gmail.com tai 045-6508277,

lippujen lunastus ovelta ennen esitystä.

http://www.kajaaninharrastajateatteri.fi/