Vierailuesitys: Juuso Kekkonen

 

Juuso Kekkonen saapuu Oulun Ylioppilasteatterin vieraaksi 22.-24. toukokuuta!

Pe 22.5. klo 19.00 - Aristokraatit
La 23.5. klo 17.00 - Outo homo
Su 24.5. klo 13.00 - Miehen lailla

Kaikki esitykset Valvenäyttämöllä (Hallituskatu 7, 2. kerros).

 

Liput 15/12 €

Kekkospassi, eli lippu kaikkiin kolmeen esitykseen yhtäaikaa ostettuna 35/28 €.

Ylioppilasteatterin jäsenkortilla lippu 10€, kekkospassi 25€.

Lippuvaraukset Valveen lipunmyynnistä 6.5. alkaen. Puh. 08-5584 7575, avoinna ke-su klo 12-19 (Hallituskatu 7).

 

http://www.juusokekkonen.fi/

Facebookissa

 

Aristokraatit K-18
Pe 22.5. klo 19.00 Valvenäyttämö
Kesto: 1h (ei väliaikaa)

On olemassa eräs kamala vitsi. Sen idea on päästää vitsin kertoja sanomaan mahdollisimman kammottavia, hulluja, outoja ja jopa vastenmielisiä ajatuksia ääneen, jonka jälkeen koko juttu niputetaan yhteen kököllä punchlinella. Vitsi ei ole erityisen hyvä, eikä sitä voi kertoa sivistyneessä seurassa, mutta silti se elää vuosikymmenestä toiseen.

Juuso Kekkonen aikoo nyt kertoa tämän vitsin. Mutta kunnianhimoiselle taiteilijalle se on väline päästä puhumaan siitä mitä kaikkea synkkää, hauskaa ja sopimatonta meidän päissä pyörii hetkittäin. Kokonaisen esityksen mittaan venytetty vitsi kulkee huonon maun kautta pohdintoihin sananvapaudesta, luovuudesta, politiikasta ja huumorista ahdistavan maailman varaventtiilinä. Vaikka Kekkosella pysyykin tällä kertaa kaikki vaatteet päällä, esitys ei sovi lapsille, eikä ihmisille joilla on liian hienostunut maku.

Extempore.fi -kulttuuriblogin arvostelu

 

Outo homo K-16
La 23.5. klo 17.00 Valvenäyttämö
Kesto: 3h (sis. 15 min väliajan) + keskustelutilaisuus

Omaelämäkerrallisessa monologissaan Juuso Kekkonen purkaa auki muun muassa, kuinka hän on päätynyt seurustelemaan miehen kanssa, johon hän rakastui luullessaan tämän olevan nainen. Kohtuuttoman avoimuuden periaatteella rakennettu show yhdistelee spoken wordia ja stand upia, ja lopputuloksena on riemastuttava ja sykähdyttävä matka ihmismielen syövereihin. Aiheina vilahtavat niin transsukupuolisuus, polyamoria, BDSM kuin muu maailmankaikkeuskin. Kekkonen tähtää avaamaan omaa melko epätyypillistä tarinaansa tavalla, joka on niin henkilökohtainen ja rehellinen, että se muuttuu yleisinhimilliseksi.

 

Miehen lailla K-12
Su 24.5. klo 13.00 Valvenäyttämö
Kesto: 2h (ei väliaikaa)

Vuoden 2014 keväällä Juuso Kekkosta alkoi jännittää, koska Vladimir Putinin hallinnon aggressiivisuus sai Kekkosen äkkiä tajuamaan, kuinka kuumottava rajanaapuri Venäjä tällä hetkellä on. Mutta peloissaan ihminen on harvoin onnellinen, joten Kekkonen päätti tehdä aiheesta esityksen ja nauraa omille ajatuksilleen yleisön kanssa.

Miehen lailla on stand upia ja spoken wordia yhdistelevä monologiesitys, jossa nauretaan vakaville asioille. Kekkosen tyylille ominaisesti henkilökohtainen ja poliittinen kohtaavat kovaa ja tuloksena on mustaa, mutta oudon lämminhenkistä huumoria. Miehisyyden itsestäänselvyydet ja mysteerit joutuvat tarkasteluun, ja historiallista perspektiiviä haetaan Kekkosen omasta suvusta. Esityksessä pääsee tiukkaan käsittelyyn myös Vladimir Putinin hahmo, johon Kekkonen vertailee itseään ilman armoa kumpaakaan miestä kohtaan.

Lapin Kansan arvostelu